За една по-добра 2017та!

by - януари 01, 2017

Здравейте прекрасни!



Честита нова година!
Ето че още една година се изплъзна между пръстите ни по-бързо отколкото можехме да предположим. Кога беше началото на годината и всички казваха "има време, има време", всеки правеше някакъв план какво ще направи днес, утре, другия месец, през лятото или през зимата. Навярно не всеки е успял да изпълни плановете си, всеки е дал по (поне) едно празно обещание и е получил (поне) едно такова.
2016 е годината, за която не искам да говоря! Годината с най-смесени емоции в живота ми, годината в която се случиха неща, които ме промениха като човек. Годината, в която се случиха твърде много беди по света, имаше твърде много кръв и смърт. Годината, в която се случи най-прекрасното нещо на света за мен, годината в която се сгодих, в която започнах да планувам сватбата си, но и годината в която се чувствах по-самотна от всякога.
Наистина, 2016та беше толкова цветна и толкова различна от всички години до сега, че честно казано ме е страх да стъпя в 2017та, защото не знам какво ни готви тя. Дали ще е по-добра, дали ще е по-лошо? Никой не може да отговори на този въпрос, защото до някъде годината не ни е виновна за бедите, които са ни сполетели, нито пък ни е виновна че сме се оставили да бъдем тъжни и недооценени. Ние сме си виновни за това и е крайно време да пораснем и да поемем вината си! Ние сами градим щастието си и ако не го сграбчим здраво с двете си ръце, никой няма да го направи вместо нас. 2017та няма да дойде и да ти каже "ето ти щастие", "ето ти живот без проблеми", защото това не съществува, това идва първо от теб.

Нямам намерение да ви уча как да живеете, нито пък да ви давам съвети, в които сама трябва да се вслушам, а не го правя. Обещавам си няколко неща, които ако не изпълня няма да се бичувам, няма да се обвинявам че съм се провалила, а ще си благодаря за моментите, в които съм била силна и съм направила това, което искам без да се страхувам от последиците.

През 2017та си обещавам да не обещавам нищо и да не търся обещания!
Обещавам си сама да сътворя щастието си, но и да не гледам наивно през розови очила!
Обещавам си да бъда по-добра и по-отзивчива! По-отворена към света и възможностите му!
Обещавам си да не позволявам на никого да се бърка в решенията ми!
Обещавам си повече усмивки, повече ценно време с приятели, повече изпълнени мечти!
Обещавам си да спра да добавям още идеи в списъка си с неща, които искам да направя, а да започна да ги правя!
Обещавам си да бъда по-организирана, по-сериозна с проектите които се захвана. Обещавам си да не се отказвам!

Обещавам си, че независимо от всичко, тази година ще е по-добра, защото сама ще я направя такава!


Благодаря ви за отделеното време!
Останете позитивни и прекрасни!


~ Нина.

You May Also Like

0 коментара