Book Worm Tag

by - май 13, 2016

Вдъхновен от блога на Габи - Book and hot coffee.
Приятно четене!



1. Ако можеше да имаш един човек или предмет изваден от книга, кой или какво би взел?
Определено бих се спряла на човек и с риск моя приятел да ме изяде с парцалите, ще кажа че това е Пийта от "Игрите на глада". Боже, рядко ми се случва да се влюбя в мъжки персонаж, обикновено не влекат връзките между героите и характерите, които проявяват. Трудно се впечатлявам от мъжки персонажи, винаги е било така, но Пийта - навсякъде и по всяко време, хаха.

2. Кой би бил най-хубавия художествен свят, в който можеш да живееш, и защо?
Сигурно ще прозвучи изтъркано, но ще кажа "Хари Потър". Цялата магия, в буквалния смисъл, е такъв магнит за мен и света, който Роулинг ни описва, макар и опасен по един свой си начин, е също толкова примамлив и...ами, магичен.

3. Ако можеше да пренапишеш края на книга, чий край би пренаписал?
Това е доста сложен въпрос за мен, тъй като обичам да пиша и често се впускам в размисли как една или друга част от книга би била изглеждала, ако нещо в нея е малко по-различно. Страх ме е да не обидя някого, ако задам точно заглавие, което навярно влиза в нечий любими. И не знам дали бих пренаписала точно край, или по-скоро някоя част, която в последствие ще промени края. Като например, винаги съм се чудила какво би било, ако накрая Драко и Хърмаяни се окажат заедно?

4. Коя поредица обичаше първоначално, но намрази към края?
Думата мразя е твърде тежка. Така, отговаряйки на този въпрос много стабилно си прося някой да ме удари с права лопата в гърба и сигурно ще си го заслужа. Обаче ще кажа "Игрите на глада", предвид факта че преди малко споменах Пийта, като част от любимците ми.
Веднага ще кажа и защо. Направих голямата грешка първо да гледам филмите, а всички знаем колко по-различни са те от книгите. След това прочетох първа и втора книга, но по някаква причина не успях да се "насиля" да стигна до трета. Моля, не ме бийте, хах.
5. Кой е любимия ти саундтрак от филмовата адаптация на книга?
"Вината в нашите звезди", страхотен саунд!

6. Коя книга смяташе, че ще намразиш, но заобича?
"Къде си, Аляска?", мислех че е много шум за нищо, след като нашумя "Вината в нашите звезди", но всъщност книгата е страхотно четиво с много скрит смисъл.

7. Ако можеше да изгориш една книга, коя би била?
Та това би било убийство! Всяка книга има своите читатели, не бих могла да извършва подобно престъпление. Но, за да отговоря на въпроса, ще кажа за коя книга бих си взела парите обратно с удоволствие и това е поредицата "Здрач", още се чудя как така я харесвах.

8. Ако можеше да убиеш двама герои, кои биха били и от коя книга?
Не един, ами двама? Уау. Честно казано, не знам. В главата ми веднага изскачат няколко злодея, но те са тези които правят книгата и не съм сигурна дали, ако ги няма ще бъде интересно четиво. И все пак, защото съм на въпроса, бих "премахнала" женски герой, който се "пъха" между любима двойка и връзката им. Няма да конкретизирам, просто всеки подобен индивид, хаха.


9. Ако се намираше в Лотус казиното, от Пърси Джаксън, кой герой би искал да е затворен с теб?
Всъщност не съм чела поредицата, но май ще я сложа в wish листа си.

10. Нека речем, че отиваш на дълго пътуване...с подводница. Четенето ти е главен приоритет за пътуването, за това трябва да опаковаш няколко книги, да те държат зает/а. Кои са те?
Всъщност този въпрос е доста на място в моя случай. Добре де, аз не отивам на пътуване с подводница, но пък и Аляска не е чак толкова близо и повярвайте ми трудно е да решиш коя книга има място в багажа ти. В случая бих взела със себе си "Железният светилник", Girl online" и "Парижкият сладкар".

11. Кои книги са били в wishlist-a ти от известно време?
Ще изброя тези, които все още са в него, тъй като джобчетата ми са празни, хах.
1. Фенка
2. Перфектна химия
3. Само една нощ


~ Нина.

You May Also Like

0 коментара